Kleurenanalyse

Het is tijd om kleur te bekennen!

Welke kleur past het best bij u? Bent u een koud of een warm type? Welke kleuren staan u prachtig en welke kunt u beter vermijden? Wij helpen u graag met advies. Met de juiste kleuren kunt u namelijk maximaal shinen! En wie wil dat nou niet? Dames, het is tijd om kleur te bekennen!

Kleurtype: Koel of warm?

Grofweg bestaan er twee soorten kleurtypes; de koele types en de warme types. Het gaat daarbij om de ondertoon van uw huid, niet om je huidskleur. Zo kunnen u en uw vriendin een andere huidskleur hebben, maar toch hetzelfde kleurtype zijn. Heeft u een rode of roze ondertoon? Dan bent u een koel type. Nijgt uw huid meer naar geel of ivoor? Dan bent u een warm type.

Vindt u het lastig om te bepalen welk kleurtype u bent? Kijk eens naar de binnenkant van uw pols! Neigen uw aders naar groen, dan bent u een warme type. Neigen ze meer naar blauw, dan bent u een koel type.

Maar met alleen het bepalen van uw kleurtype bent u er nog niet! Ook de kleur van de ogen én de haarkleur bepalen welk profiel het beste bij u past. En jawel, daar hoort een heel scala aan kleuren bij die u fantastisch staan! Lees snel verder en ontdek via vier handige tabellen welk type u bent; lente, zomer, herfst of winter.

Warm | Lentetype

Een lentetype herkent u allereerst aan haar warme geel- of ivoorkleurige ondertoon. Lentetypes staan vaak bekend om hun golden glow in haar en huid. Bent u een lentetype? Lucky you! Want als lentetype heeft u een jonge, frisse uitstraling en blijft u, ook al wordt u een dagje ouder, uw jeugdige uitstraling behouden.

Over het algemeen hebben lentetypes blauwe, grijsblauwe of groene ogen met gouden stippen in de iris. Een ander kenmerk van lentetypes is dat ze vaak sproetjes hebben. Heeft u van nature blond haar? Dan is de kans groot dat u een lentetype bent. Maar ook als uw haar iets meer neigt naar donkerder blond kunt u een lentetype zijn. Uw kleuren zijn vanillegeel, koraalroze, manderijnrood en turquoise, maar ook camel en goudbruin staan u prachtig!

Koele kleuren, zoals fuchsia en babyroze zijn niet aan u besteed. Ook zwart en wit zijn kleuren kunt u beter vermijden. Deze kleuren zijn te zwaar voor uw huid en onttrekken veel kleur van uw gezicht. Wilt u toch graag deze kleuren dragen? Zorg dan dat u de kleur niet te dicht bij uw gezicht draagt. Zo kunt u bijvoorbeeld een zwarte top combineren met een denim spijkerjack of een stijlvol sjaaltje in warme, heldere kleuren die u laten stralen!

SHOP NU >>>

Koel | Zomertype

Het zomertype is, in tegenstelling tot het lentetype, een koel type. Dat wil zeggen dat uw huid een roze of rode ondertoon heeft, uw ogen blauw tot grijsgroen zijn en dat uw haar meer neigt naar een koele tint, zoals asblond of asbruin. Met uw lichte huid moet u wel een beetje oppassen, want ook al wordt u een zomertype genoemd, u zult snel verbranden in de zon.

Herkent u zich in dit profiel? Dan zijn er een aantal kleuren die niet mogen ontbreken in uw kledingkast! Kies voor kleuren die -net als uw huid en haar- koel zijn. Denk bijvoorbeeld aan pastelkleuren met een blauwige ondertoon, zoals ijsblauw, mintgroen en poederroze. Ook paarstinten zullen uw ogen laten stralen en geven uw lichte huid een warme gloed. Heeft u een feestje en wilt u nog meer shinen? Draag dan een rode lippenstift met een blauw-roze ondertoon, zoals fuchsia of framboos. Let er wel op dat u niet een te donkere kleur kiest.

Welke kleuren kunt u beter vermijden? Beige, goud, oranje en zwart; deze kleuren maken u vaak een beetje bleek. Maar ook hier geldt; zolang u deze kleuren niet te dicht bij uw gezicht draagt, kunt u alles hebben!

SHOP NU >>>

Warm | Herfsttype

Lente- en herfsttypes behoren tot dezelfde familie. Het grote verschil tussen deze twee zusjes is dat het herfsttype wat donkerder is, terwijl het lentetype een lichtere uitstraling heeft.

Als herfsttype heeft u -net als het lentetype- een gelige ondertoon in de huid. Heeft u daarnaast rossig blond tot rood of kastanjebruin haar in combinatie met warmgroene tot bruine ogen? Dan bent u een herfsttype pretty sure! Veel mensen denken, of misschien beter gezegd ‘hopen’ een herfsttype te zijn, omdat de kleuren die dit type goed staan vaak kleuren zijn die ons aanspreken.

U bent op uw mooist als u warme tinten draagt. De kleuren die u het beste staan vindt u terug in de natuur, vooral tijdens de herfst: goudgeel, dieprood, terracotta en legergroen. Lucky you! Want deze kleuren zullen aankomend seizoen veel terugkomen in de nieuwe collecties.

Kleuren die u beter kunt laten liggen zijn koele kleuren, zoals mintgroen, babyblauw en fuchsia.

SHOP NU >>>

Koel | Wintertype

Het wintertype is eigenlijk de donkere variant van het zomertype. Heeft u een lichtroze tot donkerbruine huid met een blauwe ondertoon en heeft u donker haar? Dan bent u een waar wintertype. Het contrast tussen uw huid, haar én ogen is heel groot. Heeft u zich ooit afgevraagd waarom mensen u pittig vinden? Dat kan goed liggen aan uw krachtige en intense uitstraling!

Als wintertype kunt u knallen met kleuren. Heldere kleuren, zoals rood, groen en kobaltblauw staan u heel mooi. Ook de kleur zwart kunt u goed hebben.

Natuurtinten, die het herfsttype fantastisch staan, kunt u beter laten liggen. Ook oranje en mellow yellow kunnen u wat bleek maken, tenzij u gaat voor een neon variant!

Lekker doen!

Bent u er nu achtergekomen dat uw favoriete kleur eigenlijk hélemaal niet bij uw kleuradvies aansluit? Geen paniek. Zolang u deze kleur combineert met een accessoire, jasje of een ander kledingstuk in de kleur die uw gezicht laat spreken, kunt u alles hebben!

SHOP NU >>>