Jassen

Denim dreams: dé tips voor het wassen van jouw jeans


De jeans, ongetwijfeld het meest populaire kledingstuk in onze garderobekast. Niet heel verrassend, want met een jeans kun je eindeloos combineren en bovendien is een denim broek ieder seizoen draagbaar.

Een perfecte jeans kopen is en blijft voor veel vrouwen een lastige opgave. Bij MS Mode helpen we je graag bij het vinden van de juiste dames jeans. Of je nu op zoek bent naar een fashionable jeans of een basic tregging, onze jeans zijn gebaseerd op onze body shape philosophy. Uitgangspunt van deze filosofie is: voor elk lichaamstype een passende jeans! Wat je gewenste stijl of maat ook is, bij MS Mode heb je volop keus en vind je met gemak de perfecte dames jeans in onze nieuwe collectie. Ga je voor een on-trend look met een flared jeans of toch comfy en stylish met een loose leg jeans?

Jouw perfecte jeans gevonden? Dan wil je hem natuurlijk lang mooi en in model houden. Het MS Mode team is here to the rescue en geeft tips voor het wassen van jouw dames jeans. Love your denim ladies!

Onze wastips: zo blijft jouw jeans langer mooi

1. Was het liefst zo min mogelijk

Hoe vaker je een nieuwe jeans wast des te groter de kans op verkleuring van de wassing. Goed alternatief: je broek aan een waslijn laten luchten. Dit heeft als voordeel dat je broek niet krimpt en de jeansstof niet verkleurt.

2. Binnenstebuiten en apart wassen

Mocht je toch echt behoefte hebben aan een ultrafris gewassen spijkerbroek, dan is het binnenstebuiten wassen van je jeans een belangrijke vuistregel. Hierdoor worden de vezels minder aangetast en blijft de kleur van de denimstof langer mooi. Daarnaast is het aan te bevelen om de broek apart te wassen of met maximaal 7 andere spijkerbroeken tegelijk.

3. Sluit ritsen en knopen en leeg je zakken

Door knopen en ritsen te sluiten voorkom je dat jouw jeans beschadigingen in de wastrommel oploopt. Een belangrijke tip is ook om iedere wasbeurt de zakken van je jeans goed te legen. Een vergeten pen of tissue in je zak kan veel schade veroorzaken.

4. Gebruik een mild wasmiddel en geen wasverzachter

Geen wasmiddel is hetzelfde. Heel belangrijk om daarom te kiezen voor een mild wasmiddel of een kleurwasmiddel. De meeste milde wasmiddelen zijn bleekvrij waardoor de kleuren langer mooi blijven. We zijn dol op de frisse geur van wasverzachter, maar bij het wassen van je jeans kan je dit goedje beter achterwege laten. De elasticiteit van je nieuwe jeans wordt minder en de blauwe denim kleur van je nieuwe jeans wordt al snel flets. Voeg liever een scheutje azijn toe aan de broekenwas zodat jouw jeans lekker zacht blijft.

5. Wassen op maximaal 30 graden

Om de kleurintensiteit van jouw jeans te behouden is het belangrijk om je broek op maximaal 30 graden te wassen. Deze regel gaat eigenlijk voor elk type jeans op. Of je nu een skinny, straight leg of een flared jeans hebt.

6. Nooit in de droger

Nog zo’n belangrijke tip: gooi je gewassen jeans nooit in de droger! Door de warmte worden de vezels aangetast met als gevolg lelijke slijtageplekken. Laat je broek liever liggend aan de lucht drogen bij voorkeur op een handdoek in plaats van rechtsreeks op de verwarming.

7. In de vriezer

We horen je al denken: in de vriezer?! Ja, door je jeans 1 tot 2 dagen in de vriezer te leggen, blijft hij langer in model en bovendien doodt de kou ook alle bacteriën.

7 typen jeans voor elk figuur!

De 7 jeansmodellen uit onze collectie zijn makkelijk en snel te herkennen aan hun modelnaam. De Rose jeans is een denim broek met een relaxte fit en kenmerkt zich door haar loose leg shape. De loose leg geeft aan dat dit broekmodel meer ruimte heeft bij de bovenbenen. Ideaal als je ietwat vollere bovenbenen hebt.

Rose

Een jeans die niet te wijd en niet te strak valt? Zoek niet verder, want de Lily jeans is in dat geval de perfecte broek voor jou! De Lily heeft een rechte fit vanaf de knie waardoor je benen optisch slanker en langer lijken.

Lily

Ben je op zoek naar een broek voor het accentueren van je heupen? In dat geval is de Magic Simplicity Sculpts jeans jouw perfecte partner. Deze dames jeans heeft een driedubbele functie: je heupen worden geaccentueerd, je kuiten worden gecamoufleerd en je benen worden optisch een paar centimeter langer.

Sculpts


SHOP ALLE JEANS