De beste wastips voor uw jeans!

Geef uw lievelingsjeans het eeuwige leven!

Hoe zorgt u ervoor dat uw jeans de beste kwaliteit behoudt tijdens het wassen? Wij geven u 6 handige wastips zodat uw jeans zo lang mogelijk aanvoelt als een nieuwe jeans en de beste pasvorm behoudt!

Het beste wat u voor uw jeans kunt doen is deze zo min mogelijk te wassen.. Ja nu hoor ik u denken ‘wat vies’ maar er zijn allerlei handige trucjes waardoor u, uw jeans echt niet zo vaak hoeft te wassen. Hang uw jeans bijvoorbeeld buiten op om te luchten of hang uw jeans op in de badkamer en neem een lange douche, op deze manier wordt uw jeans gestoomd. Sommige zweren er zelfs bij om hun jeans (in een kussensloop) een nacht in de vriezer te leggen, de vrieskou doodt de meeste bacteriën waardoor uw jeans weer fris ruikt. Toch ontkomt u er niet aan dat u uw jeans wel eens moet wassen. Volg deze wastips om uw jeans veilig mogelijk te wassen:

  1. Controleer of uw zakken leeg zijn. Sluit de knopen en ritsen om beschadigingen te voorkomen;
  2. Draai uw jeans binnenstebuiten voordat u hem in de wasmachine stopt, zo behoudt u langer de kleur;
  3. Wassen op een lage temperatuur draagt bij aan het behouden van de kleur. Ook een kort wasprogramma is beter voor uw jeans, zo gaan uw vezels minder snel slijten;
  4. Gebruik vloeibaar wasmiddel. Wasmiddel in poedervorm heeft een schurende werking en zorgt ervoor dat er meer vezels beschadigen;
  5. Draagt u jeans met stretch? Gebruik dan geen wasverzachter, wasverzachter kan de stretch verminderen;
  6. Stop uw jeans nooit in de droger, door de hete lucht verliest hij zijn pasvorm en kleur, ook kunt u de stof beschadigen.