29 november, 2022

Denim dreams: Dé tips voor het wassen van je spijkerbroeken

Of je hem nou flared, skinny of met een loose leg draagt: De spijkerbroek is ongetwijfeld het populairste kledingstuk in onze garderobekast. Niet heel verrassend, want met een jeans kun je eindeloos combineren. Wat je gewenste stijl of maat ook is, bij MS Mode heb je volop keus en slaag je met gemak voor de perfecte spijkerbroek in onze nieuwe collectie. En heb je jouw perfecte spijkerbroek gevonden? Dan wil je hem natuurlijk lang mooi en in model houden. Het MS Mode team komt to the rescue en geeft tips voor het wassen van je spijkerbroeken.


Wastips

Do's

Do: Binnenstebuiten en apart wassen
Wordt jouw donkere spijkerbroek altijd lichter na een paar wasbeurten? Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Probeer daarom eens om je geliefde broek binnenstebuiten te wassen. Hierdoor worden de vezels minder aangetast en blijft de kleur van de denimstof langer mooi. Daarnaast is het aan te bevelen om je spijkerbroeken apart van je andere kledingstukken te wassen. Met maximaal zeven andere broeken in de trommel komt het helemaal goed!


Do: Gebruik een mild wasmiddel

Wist je dat er soms bleek in wasmiddel zit? Heel belangrijk om daarom te kiezen voor een mild wasmiddel of een kleurwasmiddel. De meeste milde wasmiddelen zijn bleekvrij. Hierdoor blijven de kleuren langer mooi. Ook wasverzachter kun je beter achterwege laten. Door wasverzachter wordt de elasticiteit van je nieuwe broek minder en kan de blauwe denim kleur van je nieuwe spijkerbroek snel flets worden. Voeg liever een scheutje azijn toe aan de broekenwas. Zo blijven jouw spijkerbroeken toch lekker zacht.


Wastips

Dont's

Don’t: Te vaak wassen Hoe vaker je een nieuwe jeans wast, des te groter de kans op verkleuring van de wassing. Ook kan te vaak wassen de stretch uit de broek halen. Naast je spijkerbroek in de vriezer te doen, is een ander goed alternatief om je broek aan een waslijn laten luchten. Dit heeft als voordelen dat je broek niet krimpt, weer fris ruikt en de denimstof niet verkleurt.


Don’t: Te warm wassen

Wil je je broek toch wassen? Doe dit dan niet te heet. Om de kleurintensiteit en pasvorm van jouw spijkerbroek te behouden is het belangrijk om je broek op maximaal 30 graden te wassen. Deze regel gaat eigenlijk voor elk type jeans op, dus ook voor spijkerjackjes en rokken.


Don’t: In de droger

Nog zo’n belangrijke tip: gooi je gewassen broek nooit in de droger! Door de warmte worden de vezels aangetast met als gevolg lelijke slijtageplekken. Laat je broek liever liggend aan de lucht drogen. Ook kun je ‘m op de verwarming leggen, mits je je broek beschermt door hem op een handdoek te leggen. Dan droogt-ie sneller, zonder te heet te worden!Spijkerbroeken voor elk figuur!

MS Mode maakt de zoektocht naar jouw nieuwe favoriete spijkerbroek zo makkelijk mogelijk. Zo hebben we voor elke gelegenheid, maat en shape de perfecte jeans. Deze zijn allemaal te herkennen aan hun modelnaam. Of je nou voor een high waist, loose leg of slim fit gaat, MS Mode helpt jou graag met het vinden van jouw perfect fit!

Stretchy en flatteus: dat is de Rose jeans. Het model heeft meer ruimte bij de bovenbenen en is ideaal als deze wat voller zijn.

Jouw benen mogen gezien worden in de Lily Jeans! De Lily heeft een rechte fit vanaf de knie. Hierdoor lijken je benen optisch langer en slanker.

De Magic Simplicity Sculpts Jeans zorgt voor een vrouwelijk silhouet. Deze spijkerbroek legt accent op de heupen, camoufleert de kuiten en maken je benen optisch langer.

Psst… heb jij jouw perfecte spijkerbroek gevonden? Wist je dan dat MS Mode jouw favoriete jeansmodel ook verkoopt in meerdere kleuren? Handig!

Wastips

JOUW PERFECTE JEANS VINDEN? LEES OOK ONZE JEANSGUIDE