H-Shape

H-Shape

Heeft u een H-shape, oftewel zijn de schouders in verhouding met de heupen, maar heeft u geen duidelijke taille? Dan zijn er een aantal dingen waarop u moet letten bij het kopen van nieuwe kleding.

Als u een H-shape heeftt kunt u het beste kiezen voor een lage halslijn en korte getailleerde kleding, zoals bloesjes en jasjes die net over uw middel vallen. Hierdoor creëert u een mooie taille en een vrouwelijk figuur. Wat u beter niet kunt doen is het dragen van kleding die het lichaam ronder maakt, zoals tops met elastiek onderin de zoom of strakke ceintuurs.

X-Shape

X-Shape

Als u gezegend bent met een X-shape, lucky you! Deze vorm is helemaal in balans. Hierdoor kunt u bijna alles dragen.

De kenmerken van deze shape zijn een duidelijke taille, volle borsten en schouders die in verhouding staan met de heupen.

Er zijn heel veel DO’s voor deze shape; zowel uitlopende als aansluitende kleding, zoals A-lijn én rechte rokken passen bij de X-shape. Kortom, u kunt de plank bijna niet misslaan! Pas wel op met het dragen van vormeloze kleding en korte jasjes; deze maken u breder dan u in werkelijkheid bent.

V-Shape

V-Shape

De V-shape laat zich kenmerken door haar hartvormige figuur; schouders die breder zijn dan de heupen, volle borsten en slanke benen en billen.

Bij dit figuur draait het om het creëren van evenwicht en het benadrukken van de pluspunten. Zet uw slanke benen in de spotlights door het dragen van korte jurken en rokjes. Bent u niet zo van de blote benen? Draag dan een broek met prints, leuke details of een mooie wassing.
Tops met slank gesneden schouders en lange tops met V-hals of ronde hals werken ook heel goed voor dit figuur. Wat u beter niet kunt doen is het accentueren van je schouders door hooggesloten tops te dragen.

A-Shape

A-Shape

De A-shape, ook wel de peervorm genoemd, laat zich kenmerken door haar slanke taille, smalle shouders en brede heupen. Bij deze shape draait het allemaal om balans te creëren tussen uw brede heupen en smalle schouders.

Ligt bij u de focus vooral op de heupen? Probeer dan de nadruk te leggen op de schouders, bijvoorbeeld door middel van een off-shoulder top of een top met felle kleuren of prints. Een broek met rechte of uitlopende pijpen kan ook veel wonderen doen. Kledingstukken die u beter kunt vermijden zijn lichte, opvallende prints op rokken en broeken en tops met spaghettibandjes.

O-Shape

O-Shape

Heeft u een O-shape, oftewel een appelfiguur? Dan bent u gezegend met slanke benen, smalle heupen en bent u wat ronder bij de buik en borsten.

Bij deze shape draait het om het minder vol laten lijken van de romp. Hoe doet u dat? Heel simpel; door het dragen van een V-hals, getailleerde kleding en een broek met leuke details. Zo trek je de aandacht wat meer naar de benen en creëert u daarnaast een slankere taille.
Vierkante of lange colberts en lange wijde tops kunt u beter vermijden als u dit figuur hebt. Ook het dragen van een ceintuur in de taille is een minder goed idee voor vrouwen met een O-shape.